«Дотримання заходів безпеки на водних об’єктах у зимовий період та правила пожежної безпеки в побуті»

Рятувальники проінструктували учнів старших класів про заборону виходу на тонку кригу

З метою попередження нещасних випадків на зимових водоймищах та недопущення виникнення пожеж в житловому секторі 25 січня головним інспектором Покровського МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було проведено пізнавально-роз’яснювальну лекцію для учнів старших класів середньої загальноосвітньої школи №4 на тему «Дотримання заходів безпеки на водних об’єктах у зимовий період та правила пожежної безпеки в побуті».

Безпека дітей для фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій завжди стоїть на першому місці, тож вони регулярно зустрічаються з підростаючим поколінням аби роз’яснити їм основні правила безпеки життєдіяльності.

Під час виступу рятувальники попередили школярів що з настанням холодів не варто одразу виходити гуляти по поверхні замерзлих водоймищ, кататися на ковзанах адже товщина льоду може бути не достатньою і є ймовірність провалилися в крижану воду. Тож учням було наведені приклади нещасних випадків на водоймищах Дніпропетровщини в зимовий період та роз’яснено як необхідно надавати першу допомогу тому хто провалився під лід. Також дітей було попереджено про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті та під час навчального процесу. Рятувальники розповіли порядок дій якщо людина опинилася в приміщенні під час пожежі та як не допустити таких випадків.

Як зазначають фахівці рятувальної справи, подібні заняття в закладах освіти повинні проводитися постійно, адже головне щоб кожен учень та дорослий чоловік міг вірно поводитися в разі виникнення небезпеки та сам не потрапляв до неї, а вміння та навички в людей формується ще з дитинства.

Кiлькiсть переглядiв: 230

Комунальний заклад "Середня загальноосвітня школа №4 м. Покров Дніпропетровської області"

вул. Уральська, 2,

м. Покров,

Дніпропетровська обл.,

Україна

53300

Дата останньої зміни 06 Жовтня 2022

Цей сайт безкоштовний!